Home  /  Boli   /  Copiii au nevoie de îmbrăţişările părinţilor

Copiii au nevoie de îmbrăţişările părinţilor

Mulţi părinţi se tem că îşi vor răsfaţa copiii dacă îi îmbrăţişează şi sărută des. Adevărul pe care parinţii trebuie să-l ştie este că orice copil se naşte cu nevoia de a fi iubit de părinţii săi, iar această nevoie nu îl părăseşte niciodată, indiferent ce vârstă are. Copilul va tânji permanent după dovezile de afecţiune ale părinţilor săi.

Nevoia de a fi îmbrăţişat şi alintat începe cu mult mai devreme decât ne imaginăm. A ţine copilul în braţe cât mai mult timp în primul sau an de viaţă este de o importanţă crucială pentru dezvoltarea sa echilibrată şi formarea caracterului sau viitor.

În cazul în care copilul nu primeşte suficient contact la nivel de piele cu părinţii săi, va avea tendinţa să fie introvertit şi lipsit de încredere în sine mai târziu în viaţă. Aşadar, chiar dacă un copil nu cere în mod direct să fie îmbrăţişat, asta nu înseamnă că nu are această nevoie. În uterul mamei, lichidul amniotic atinge fiecare parte din corpul fetusului, iar aceasta este originea nevoii de atingere indiferent de vârsta omului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button