Home  /  Boli   /  Virusul HIV se răspândeşte cu repeziciune în rândul adolescenţilor

Virusul HIV se răspândeşte cu repeziciune în rândul adolescenţilor

Din păcate, un raport UNICEF precizează că aproximativ 130.000 de copii şi adolescenţi de 19 ani sau chiar mai puţin au decedat anul trecut din cauza SIDA, în timp ce 430.000 de persoane, aproximativ 50 pe oră, reprezintă noi cazuri de infectare cu HIV.

Adolescenţii, în special persoanele de sex feminin, sunt cele mai expuse categorii de persoane care se confruntă cu SIDA. Dintre cele 50 de cazuri apărute la fiecare oră în anul 2017 şi care au afectat adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, aproximativ două treimi, sunt de sex feminin, a anunţat organizaţia.

Cu toate că în ultimele două decenii lupta împotriva SIDA a înregistrat un progres substanţial, procesul de prevenţie a apariţiei unor noi infecţii în rândul copiilor şi adolescenţilor a încetinit.

De asemenea, în raport se precizează că răspândirea epidemiei în rândul adolescentelor este influenţată de începerea relaţiilor sexuale de la vârste fragede, inclusiv cu persoane mai în vârstă, sărăcie, lipsa accesului la servicii de consiliere personală şi controale periodice ale stării de sănătate.

Se cunoaşte faptul că în cele mai multe ţări, femeile şi fetele nu au acces la informaţii, servicii de sănătate sau chiar puterea de a spune nu sexului neprotejat, astfel că Virusul HIV se propagă în rândul celor mai vulnerabile şi marginalizate societăţi, adolescentele fiind situate în centrul acestei crize.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button