Home  /  Boli   /  Află care este legătura dintre încălzirea globală şi numărul sinuciderilor

Află care este legătura dintre încălzirea globală şi numărul sinuciderilor

Din păcate în ultimii ani a crescut dramatic numărul sinuciderilor la nivel mondial. Acest aspect este cât se poate de îngrijorător, iar oamenii de ştiinţă avertizează asupra faptului că, odată cu creşterile de temperatură, până la mijlocul acestui secol, se pot înregistra cu până la 21.000 de sinucideri în plus în Statele Unite şi Mexic, spre exemplu.

Comparând temperaturile din istoria recentă şi datele privitoare la sinucidere, cercetătorii au găsit o corelaţie puternică între vremea caldă şi creşterea numărului de sinucideri. Au estimat că schimbarea climatică poate duce la continuarea acestui tipar de creştere a ratei sinuciderilor.

De secole se ştie faptul  că rata maximă a sinuciderilor este vara, în timpul lunilor mai calde, dar, în afară de temperatură, există şi alţi factori care variază, precum rata şomajului sau lumina, iar până acum a fost greu de separat rolul temperaturii din alţi factori de risc.

Studiul a fost publicat în jurnalul Nature Climate Change, iar cercetătorii au găsit dovezi puternice că vremea mai caldă creşte atât numărul de sinucideri, cât şi utilizarea limbajului depresiv pe reţelele de socializare. De asemenea, aceste efecte diferă foarte puţin în funcţie de cât de bogate sunt populaţiile şi cât de obişnuite sunt cu vremea caldă.

Specialiştii au studiat efectele încălzirii asupra conflictului şi al violenţei timp de mai mulţi ani, descoperind că oamenii se luptă mai mult atunci când este cald. Se pare că temperaturile ridicate afectează în mod profund mintea umană şi modul în care decidem să facem rău.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button