Home  /  Boli   /  Remediul extraordinar pentru problemele digestive

Remediul extraordinar pentru problemele digestive

Natura a fost mereu binevoitoare cu noi şi ne-a oferit soluţii pentru orice problemă de sănătate. Astăzi vom discuta despre un remediu uluitor pentru rezolvarea problemelor digestive, dar chiar și pentru dispariția rănilor.

Este vorba de pătlagină, o plantă cunoscută din timpuri stravechi pentru calităţile sale terapeutice. Numită şi limba oii, limba şarpelui, limba broaştei sau mama ploii, în funcţie de zona geografică, pătlagina creşte spontan pe marginea drumurilor, pe lângă garduri, în păşuni şi luminişuri, pe câmpie, la deal şi la munte. Nu este o plantă pretenţioasă şi, dacă ai nevoie de binefacerile ei, o găseşti şi iarna, cu frunza tot verde, sub stratul gros de zăpadă.

După cum spuneam, pentru a rezolva problemele digestive se iau frunzele, inclusiv rădăcina, se spală, se usucă, iar apoi se macină până obţinem un praf fin. Se iau apoi una, două linguri din acest praf, se amestecă cu apă şi se bea. Praful este indicat pentru gastrită, interocolită și ulcere stomacale.

De asemenea, patlagina se poate consuma şi sub formă de ceai. Se fierbe la foc mic, cinci-zece minute, apoi se acoperă jumătate de oră pentru a se infuza, după care se bea câte o jumătate de pahar de trei ori pe zi înainte de mese. Pentru a vedea rezultatele scontate, tratamentul se ţine cel puţin o lună.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button