Home  /  Boli   /  Află care este legătura dintre consumul de peşte şi IQ-ul unei persoane

Află care este legătura dintre consumul de peşte şi IQ-ul unei persoane

Statisticile din ultima vreme au scos la iveală faptul că populația tânără este din ce în ce mai puțin inteligentă. Rezultatele sunt îngrijorătoare, deoarece coeficientul de inteligență al populației a scăzut cu şapte puncte la fiecare decadă, iar tendința se menține, spun cercetătorii.

Graficul inteligenției la nivel mondial arată dramatic. Până la începerea celui de-al Doilea Război Mondial (anul 1939), coeficientul de inteligență al oamenilor creștea la fiecare generație. Apoi, lucrurile au luat-o inexplicabil în jos.

Oamenii de știință susțin că descreșterea inteligenței a început o dată cu cei născuți în 1975 și unul dintre motivele acestui fapt ar putea fi excluderea peștelui din alimentație. Practic, consumul regulat de peşte contribuie semnificativ la creşterea inteligenţei.

Totodată, rezultatul studiului științific a dovedit că există un revers al „Efectului Flynn”, efect care susține că fiecare generație progresează cu circa trei puncte de IQ la fiecare zece ani. După cum spuneam, acum regresul este de şapte puncte per deceniu.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button