Home  /  Boli   /  Obiceiurile care pot duce la apariţia acneei

Obiceiurile care pot duce la apariţia acneei

De cele mai multe ori, obiceiurile zilnice iţi pot afecta tenul, ducând la apariţia acneei, iar acest aspect este extrem de deprimant, mai ales pentru o femeie.

În rândurile de mai jos iţi vom prezenta câteva obiceiuri care afectează frumuseţea tenului:

Atenţie la produsele de machiaj pe care le folosiţi

Produsele cosmetice, mai ales fondurile de ten, conţin diverse ingredinte care iţi pot afecta tenul. Acestea pot provoca o alergie sau o iritaţie puternică care să ducă la apariţia acneei.  Este indicat să verifici înainte de toate ca produsele de machiaj pe care ţi le achiziţionezi să fie hipoalergenice şi noncomedogene, adică să nu provoace coşuri şi puncte negre.

Evitaţi produsele care usucă pielea

Pielea trebuie hidratată continuu, astfel că este indicat să renunţi la loţiuni tonice pe bază de alcool, săpunuri şi creme care iţi usucă tenul. Nu vei face decaât să înrăutăţeşti situaţia şi să iţi produci mai mult sebum.

Fixativul sau spuma de păr dăunează tenului

În cazul în care foloseşti astfel de produse, acestea rămân mai mult timp pe firul de păr. Pe timpul nopţii, acestea se transferă pe pernă sau de pe cearceaf şi intră în contact cu tenul tău, provocând apariţia coşurilor.

Nu folosiţi ustensile de machiaj murdare

Dacă nu iţi cureţi ustensilele de machiaj, o mulţime de bacterii se vor depune pe ele şi vor intra în contact cu pielea ta, provocandu-ţi iritaţii şi coşuri. Incearcă să iţi cureţi ustensilele de machiaj cu şampon după fiecare utilizare.

Atenţie la alimentaţie

Alimentaţia bogată în zahăr şi grăsimi nu numai că iţi afectează organismul, dar stimulează şi apariţia acneei.  Dacă ai observat că anumite alimente iţi provoacă diverse alergii sau coşuri, sfatul nostru este să le eviţi.

Igiena

Igiena este foarte importantă şi în ceea ce priveşte declanşarea acneei. Spală-ţi des lenjeria de pat şi prosoapele pentru a evita apariţia imperfecţiunilor la nivelul feţei. Nu uita, mâinile intră cel mai des în contact cu diverşi factori, aşa că trebuie le cureţi constant.

Evită pe cât posibil stresul

Un alt factor, mai puţin controlabil, este stresul, care iţi afectează sănătatea şi de multe ori aspectul pielii. Stresul produce anumiţi hormoni care favorizează apariţia acneei, astfel că trebuie să găseşti o soluţie să diminuezi această stare de tensiune.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button