Home  /  Boli   /  Remedii naturale împotriva varicelor

Remedii naturale împotriva varicelor

Conform studiilor de specialitate, varicele complică din ce în ce mai mult stilul de viaţă, în condiţiile în care aproximativ 30% din populaţie şi 60% dintre femeile din România prezintă la momentul actual manifestările acestei boli, care, din păcate, sunt asociate de cele mai multe ori doar cu problemele estetice.

Iată câteva remedii naturale care pot să vă scape de această problemă:

Uleiul din sâmburi de struguri

Masajul ușor cu ulei din sâmburi de struguri atunci când varicele sunt în stadiu incipient vă poate ajuta să le țineți sub control  Acesta repară vasele de sânge deteriorate și va îmbunătăți circulația sângelui.

Puteți amesteca și cu alte uleiuri: trei lingurițe de ulei de sâmburi de struguri, trei lingurițe ulei de jojoba şi opt picaturi de ulei esențial de lămîie, mușcată sau mentă.

După ce combinaţi toate uleiurile, luaţi amestecul în plame și masaţi uşor zona cu varice, folosind mișcări ascendente, de jos în sus.

Uleiul de usturoi

Uleiul de usturoi este capabil să trateze varicele inestetice. Se foloseşte de obicei seara, când se iau câteva picături pe degete şi se masează ușor locurile afectate de varice. După ce aţi realizat această procedură înfășurați picioarele cu o folie de plastic și pe deasupra cu un bandaj. Dimineața se dă jos bandajul si se clăteşte bine cu apa. Repetați în fiecare seară acest remediu timp de câteva luni pentru a vedea rezultatele dorite.

Pentru a prepara uleiul de usturoi ai nevoie de şase căței de usturoi, trei portocale şi două linguri de ulei de măsline. Feliaţi usturoiul, puneți-l într-un borcan cu capac, apoi adăugați sucul de portocale și cele două linguri de ulei de măsline. Se lasă timp de 12 ore, iar înainte de a-l utiliza se agită foarte bine.

Castanele sălbatice

Castanele sălbatice sunt de asemenea indicate în tratarea varicelor. Se foloseşte tinctură preparată din 250 g de castane cu coajă într-un litru de alcool de 40%, care se lasă la macerat timp de 14 zile. Se strecoară apoi într-o sticlă închisă la culoare. Intern se consumă 10-15 picături pe zi.

Tinctura este eficientă în tratarea varicelor însă are acelaşi efect şi în tratarea afecţiunilor hemoroidale sau a artrozelor de la nivelul încheieturilor de la mâini şi de la picioare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button