Home  /  Boli   /  Un renumit cercetător susţine că viaţa oamenilor este o hologramă

Un renumit cercetător susţine că viaţa oamenilor este o hologramă

Oamenii au încercat de milenii să găsească raspunsuri la întrebările existenţiale care îi frământă. Din păcate, sau din fericire (ar spune unii) aceste răspunsuri întârzie să apară, fiind înaintate doar speculaţii peste tot în lume.

Recent, un cercetător cunoscut din cadrul NASA, a înaintat o ipoteză considerată SF de unii oameni. Acesta sugerează că omenirea se află într-o hologramă gigantică creată de specii avansate de extratereştri.

Cele mai multe persoane asociază ideea de lume simulată cu cea a filmului Matrix, în care personajul principal realizează că rasa umană se află într-un simulator gigant manipulat de forţe externe.

Profesorul Nick Bostrom, din cadrul Universităţii Oxford este prima persoană care scoate teoria din domeniul cinematografiei şi o aplică lumii reale.

Interesant este că această teoria este susţinută de mai mulţi specialişti, precum Rich Terrile, director al Centre for Evolutionary Computation and Automated Design din cadrul NASA, care a propus de asemenea că planeta noastră este controlată de un programator. Cu alte cuvinte, întreaga lume în care trăim este o hologramă, iar tot ce se află în jur este un tip de realitate digitală, asemănătoare cu cea din Matrix.

Astăzi, supercomputerele NASA funcţionează la o viteză dublă faţă de cea a creierului uman, iar dacă realizăm un calcul simplu prin intermediul Legii lui Moore, care susţine că în decursul a doi ani computerele îşi pot dubla puterea, vom descoperi că supercomputerele  vor putea comuta viaţa unei persoane pe parcursul a 80 de ani, inclusiv orice gând al acesteia.

În mecanica cuantică, spre exemplu, particulele nu au o stare definită. De-a lungul timpului, mulţi teoreticieni au încercat să explice acest fenomen. Una dintre explicaţii fiind că trăim într-un simulator, prin care vedem ceea ce ne dorim să vedem atunci când avem nevoie.

Această nouă teorie ar putea explica multe dintre misterele care îi intrigă pe cercetători, filosofi şi autorităţile religioase de ani de zile.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button