Home  /  Boli   /  Atenţie! În anumite condiţii suplimentele alimentare pot fi fatale

Atenţie! În anumite condiţii suplimentele alimentare pot fi fatale

Suplimentele alimentare sunt produsele al căror scop este să completeze dieta normală, fiind surse concentrate de nutrienţi sau alte substanţe cu efect nutriţional ori fiziologic, separat sau în combinaţie, comercializate sub formă de doze – capsule, pastile, tablete, pilule, pachete de pulbere, alte forme asemănătoare de preparate lichide sau pulberi destinate consumului în cantităţi mici, măsurabile.

Există milioane de prafuri, tincturi, picături, capsule, pastiluţe care ne promit tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. V-aţi întrebat însă cât este sănătate, cât afacere şi cât pericol în această poveste?

Spre exemplu, o tânără pasionată de fitness, din Australia, a murit la doar 25 de ani, la spital, după ce a fost găsită inconştientă în apartamentul ei. Decesul tinerei trage un semnal de alarma pentru toţi cei care fac sport şi au o dietă extrem de bogată în astfel de proteine.

Potrivit medicilor legişti care au efectuat autopsia, Meegan Hefford suferea de o boală genetică rară, din cauza căreia corpul ei nu putea procesa corect proteinele. Tânăra consuma cantităţi mari de proteine, sub forma de shake-uri, suplimente şi alimente bogate în aceste substanţe organice.

Aceste suplimente nu sunt bune nici pentru persoanele sănătoase, însă pentru Meegan au reprezentat otrăvirea organismului. Bola cauza o insuficienţă hepatică şi nu îi permitea corpului să proceseze corect proteinele, ducând la o acumulare de amoniu în sange şi de fluid în creier.

Peste tot în lume există persoane care procedează la fel, fără să ştie dacă organismul lor este capabil să asimileze astfel de suplimente alimentare.Indicat este să obţii proteinele necesare organismului dintr-o alimentaţie corectă, nu din astfel de prafuri.

Pe certificatul de deces al tinerei, cauza morţii este „consumul de suplimente alimentare”, iar acum familia fetei cere introducerea unor legi mai stricte privind comercializarea suplimentelor pentru sportivi.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button