Home  /  Boli   /  Cum iţi dai seama că laptele pe care îl cumperi este contrafăcut?

Cum iţi dai seama că laptele pe care îl cumperi este contrafăcut?

În ziua de astăzi aproape că nu mai există alimente sută la sută naturale, iar acest aspect poate fi valabil şi în cazul laptelui. Din păcate aproape 50% din laptele de pe piaţă este contrafăcut pentru a se obţine profituri consistente, iar 80% dintre producători nu respectă normele legale, susţine ANPC.

Mai exact, 45% din laptele trimis la laborator pentru analize a fost găsit neconform. Sare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină, lapte praf , toate se găsesc din plin în laptele din comerţ.

Pentru a vedea dacă laptele este curat, poți lua un ac mai gros de cusut complet curat. Introduci în lapte și îl scoți drept în sus. Dacă laptele este curat, va rămâne o picătură în vârful acului. Dacă nu rămâne nimic, este semn că laptele este contrafăcut.

De asemenea, trebuie sa ştim faptul ca laptele amestecat cu apă bate în albăstrui. Când se fierbe, prinde o doar o pieliță și nu face caimac.

O altă metodă pentru verificarea compoziției laptelui este testul cu iod. Pentru a afla dacă laptele pe care îl cumperi este doar lapte, se pune într-o lingură o picătură de tinctură de iod. Dacă a fost adăugată făină, apare o pată albastră (iodura de potasiu).

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button