Home  /  Boli   /  Simptomul care poate să ascundă o boală extrem de gravă

Simptomul care poate să ascundă o boală extrem de gravă

Oamenii de ştiinţă au identificat un nou indicator al Alzheimerului, prin care boala ar putea fi identificată mult mai precoce. În prezent majoritatea testelor pentru diagnosticarea bolii se bazează pe testele de memorie.

Testele de memorie realizate de-a lungul timpului s-au dovedit a fi problematice, deoarece în momentul diagnosticarii boala s-ar putea afla într-un stadiu avansat.

Interesant este că, cercetătorii au descoperit că pierderea simtului mirosului ar putea fi primul indicator al apariţiei bolii. Aceştia au ajuns la această concluzie după ce au studiat 300 de persoane ce prezentau un risc crescut al apariţiei bolii. În cadrul testelor, participanţii au trebuit să identifice mai multe mirosuri, de la guma de mestecat la benzină.

Aproximativ o sută dintre voluntarii cu varsta medie de 63 de ani au fost testaţi cu regularitate prin intermediul puncţiei lombare pentru descoperirea proteinelor asociate bolii Alzheimer din fluidul spinal. Experţii au descoperit că persoanele care au identificat cu mai multă dificultate tipurile de mirosuri sunt predispuse la apariţia bolii Alzheimer.

Timp de mai bine de trei decenii, cercetătorii au explorat conexiunii privind pierderea memoriei şi incapacitatea de a identifica anumite mirosuri. Bulbul olfactiv (ce are rolul de simt al mirosului) şi cortexul coronar (ce are rolul de identificare a tipului de miros) sunt printre primele structuri ale creierului afectate de boală. Testul simţului mirosului ar putea fi utilizat pentru identificarea bolii înaintea apariţiei simptomelor, acestea putând fi reduse înainte să apară.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button