Home  /  Boli   /  Află care este legătura dintre relaţiile stabile şi masa corporală

Află care este legătura dintre relaţiile stabile şi masa corporală

Kilogramele în plus au fost mereu o problemă delicată pentru majoritatea persoanelor supraponderale. Se spune că dragostea atrage după ea kilograme în plus, iar acest lucru este demonstrat acum, în urma unui studiu în care au fost studiate o serie de cupluri.

Cercetătorii au demonstrat că oamenii castigă în jur de şase kilograme în greutate în primii şapte ani de relaţie. Acest lucru se datorează faptului că după trei ani de convieţuire, membrii unui cuplu ajung într-o zonă de confort.

În urma studiilor realizate în rândul cuplurilor, s-a descoperit faptul că aceştia se îngraşă cu cel puţin 500 de grame pe an şi înlocuiesc salatele cu cine pe bază de carne, combinate cu un pahar de vin.

Mai bine de jumătate dintre cele o mie de cupluri chestionate au recunoscut că au avut probleme cu creşterea în greutate după primii trei ani de relaţie, în perioada cunoscută drept „zonă de confort”, în timp ce doar 18% dintre participanţii la studiu au declarat că s-au îngrăşat în primele luni de relaţie.

În general ambii parteneri acumulează kilograme în plus, iar acest fapt se explică prin împrumutarea obiceiurilor proaste de la unul la altul. Cu toate acestea, se pare că femeile au o mai mare influenţă în acest proces de creştere în greutate.

Iubirea este cu siguranţă sentimentul cel mai înălţător din viaţa unui cuplu, însă, odată cu trecerea anilor aceasta se stinge treptat, făcâd loc obişnuinţei şi confortului. Apare, practic, o lipsă de interes pentru aspectul propriului corp, astfel că rezultatele sunt de cele mai multe ori negative pentru ambii parteneri.

Datorită acestui fenomen care câştigă teren în rândul relaţiilor, tot mai multe cupluri aleg sa participe la programe de slăbit împreună, tocmai pentru a se încuraja unii pe alţii să ducă o viaţă echilibrată.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button