Home  /  Boli   /  Aspecte mai puţin cunoscute despre alimentele fast-food

Aspecte mai puţin cunoscute despre alimentele fast-food

Într-un top a celor mai gustoase alimente, mâncarea de tip fast-food ocupă de departe locul întâi. Cu toate acestea este considerată cel mai mare duşman al sănătăţii.

Iată câteva aspecte mai puţin cunoscute în ceea ce priveşte mâncarea de tip fast-food:

Atunci când mâncăm fast-food ne gândim să compensăm cu o salată proaspătă, însă, aceasta conţine mai multi aditivi alimentari decat cartofii prajiti si condimentati. Sosurile folosite pentru salate contin multe chimicale care ingrasa foarte mult.

Nutritioniştii susţin că un burger simplu poate fi consumat în primele 20 de minute de la preparare, iar un hamburger în primele 10 minute. Acesta e termenul de valabilitate al acestor tipuri de produse.

Este important de precizat şi faptul că nu ţi se serveşte carne la gratar aşa cum mulţi se laudă. Pentru gătirea cărnii se folosesc anumite pastile concentrate, pline de coloranţi şi emulsificatori periculoşi pentru sănătate.

De asemenea, cele mai multe lanţuri de tip fast-food folosesc aceeaşi bază de gusturi (aceiaşi aditivi) pentru absolut toate produsele, astfel că, de aici vine senzaţia că toate mâncărurile seamănă între ele.

Este bine să stiţi faptul că indiferent de marimea aleasă a meniului din fast-food, fiecare ofertă conţine acelaşi număr de aditivi alimentari. Ba chiar s-a constatat că la meniurile de bază, la cele mai mici, sunt folosiţi mai mulţi coloranţi decât la restul.

În urma unor studii s-a constatat că la pizza, alimentul consumat cu plăcere în multe colţuri ale lumii, se folosesc o serie de chimicale pe care în mod normal nu ar trebui să le găsim în mâncare. Se spune inclusiv că la prepararea acestui alimet tradiţional în Italia se foloseşte praful de gândaci.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button