Home  /  Boli   /  Cana cu senzori – invenţia care ne spune cât de sănătos este ceea ce bem

Cana cu senzori – invenţia care ne spune cât de sănătos este ceea ce bem

Având în vedere faptul că în zilele noastre este destul de greu să mănânci şi să bei sănătos, oamenii de ştiinţă au inventat o cană cu o caracteristică uimitoare. Aceasta ştie întotdeauna ce băutură este în ea, conţinutul caloric, pH-ul, nivelul de zahăr sau de proteine.

Folosind senzori încorporaţi în materialul din care este realizată, se analizează în mod automat moleculele din orice lichid se toarnă în cană. Funcţionează chiar şi cu băuturi preambalate, cafele, bere, vinuri, piureuri, sucuri şi multe altele. Mai mult decât atât, această cană este impresionant de precisă.

Dezvoltarea acestei tehnologii a început acum şapte ani, prin analiza moleculară pe care se bazează această cană. Ea comunică wireless cu o aplicaţie care va transmite informaţiile despre băutura pe care o consumaţi şi înregistrează conţinutul sau caloric, precum şi alte detalii despre cofeină, pH, zahăr, proteine etc.

Practic, această invenţie deosebită creează rapoarte centralizate cu tot ceea ce beţi în fiecare zi, semnalizând anumite deficite de lichide sau alte caracteristici. De asemenea, deţine şi o proprietate metrică numită Pryme, care măsoară dintr-o privire cât de hidratat este organismul într-o zi.

Preţul cănii, numită Essyl, se estimează a fi de aproximativ 200 de dolari, însă cu timpul va scădea, ca la orice alt dispozitiv ce se ieftineşte odată cu producţia în serii mari.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button