Home  /  Boli   /  Descoperire importantă! Cancerul de piele poate fi cauzat şi de către virusul HPV

Descoperire importantă! Cancerul de piele poate fi cauzat şi de către virusul HPV

Cancerul de piele este cea mai frecventă formă de cancer, dar este şi cea mai uşor de tratat, dacă este descoperită în timp util. Dermatologia poate salva vieţi, iar oamenii trebuie educaţi să se autoanalizeze şi să aiba în vedere orice modificare a unei aluniţe sau al aspectului pielii, susţin medicii specialişti.

Cercetătorii americani au descoperit în urma unui studiu un aspect pe cât de surprinzător, pe atât de îngrijorător. Se pare că virusul HPV, responsabil de apariţia cancerului de col uterin este asociat şi cu apariţia tumorelor de piele.

La studiu au participat aproximativ 2300 de persoane, iar rezultatele acestuia au fost publicate şi în revista de specialitate „British Medical Journal’’.

Practic, cercetătorii au descoperit că Papilloma virus (HPV), virusul responsabil de apariţia cancerului de col uterin, creşte riscul de a dezvolta un carcinom al celulelor scuamoase, o formă de cancer al pielii în creştere, mai ales din cauza expunerii la radiaţiile ultraviolete.

HPV este un virus extrem de contagios, infecţia cu acesta fiind frecvent întâlnită. Statisticile medicale au demonstrat că până la 80% din persoanele active sexual dobândesc acest virus, la un moment dat în decursul vieţii.

Infecţia cu acest virus este considerată drept cea mai cunoscută infecţie virală cu transmitere exclusiv sexuală, reprezentând cauza a circa 70% din cazurile de cancer de col uterin.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button