Home  /  Boli   /  Condimentele care au capacitatea de a vindeca stomacul

Condimentele care au capacitatea de a vindeca stomacul

Cred că nu există persoană care să nu fi fost măcar o dată în viaţă afectată de problemele stomacale. Balonarea, crampele abdominale şi arsurile stomacale sunt cele mai întâlnite situaţii de acest gen. Atunci când aceste persistă pentru o perioadă lungă de timp, ar trebui să te adresezi unui medic specialist pentru a rezolva problema din faşă.

Există însă anumite condimente, pe care le foloseşti des în prepararea mâncărurilor, care pot să te ajute să scapi de astfel de neplăceri. Iată care sunt acestea:

Ghimbirul te protejează împotriva acidităţii

Ceaiul de ghimbir are foarte multe calităţi, inclusiv în astfel de situaţii. Adaugă o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă la 200 ml de apă fierbinte, lasă la infuzat 10 minute şi apoi bea ceaiul obţinut. Ghimbirul are capacitatea de relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac să nu fie împins către acesta.

Cimbrul te scapă de crampe

În general, crampele la stomac sunt cauzate cel mai des de indigestie, care apare ca urmare a unei mese copioase sau bogată în grăsimi. Pentru a contracara aceste efecte, este recomandat un condiment banal, folosit de numeroase gospodine în bucătărie, şi anume cimbrul. Ia o linguriţă de cimbru, macerează-l într-o lingură de apă rece, timp de 5 minute, apoi introdu-l în 250 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute, strecoară şi consumă 2 căni pe zi din băutura rezultată. Vei observa cum problemele stomacale vor dispărea ca prin minune.

Coriandru pentru balonare

Balonarea poata să apară frecvent, mai ales după mesele îmbelşugate pe bază de carne sau, din contră, cele de post (fasole, pâine, ulei). Senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine este extrem de deranjantă. Ca să scapi de această senzaţie neplăcută, prepară o infuzie dintr-o linguriţă de coriandru la 250 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute şi bea pe parcursul zilei, între mese.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button