Home  /  Boli   /  Află care sunt vaccinurile pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii le consideră obligatorii

Află care sunt vaccinurile pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii le consideră obligatorii

Există foarte mulţi părinţi reticineţi când vine vorba de vaccinarea copiilor, iar acest aspect este de înţeles pe de o parte, având în vedere multitudinea ‘’teoriilor conspiraţionale’’ care apar peste tot în media şi pe internet.

Specialiştii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, însă, au afirmat că în România, cel puţin, ar trebui să fie obligatorie vaccinarea împotriva bolilor precum pertusis, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi poliomielită.

Pe lângă toate aceste vaccinuri, s-ar putea adăuga cele pentru meningococ, pneumnococ, Haemophilus influenzae, Human Papilloma Virus (HPV), hepatita B şi tuberculoza, în funcţie de posibilităţile ţării respective şi de realităţile din teren.

Specialiştii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au demonstrat că scăderea imunizării duce la epidemii cu consecinţe grave, inclusiv decese printre copii. Rujeola şi rubeola erau pe cale de a fi eradicate, dar nu s-a reuşit tocmai din cauza refuzului de a vaccina copiii.

După cum spuneam şi la începutul articolului, concluzia evenimentului a fost aceea ca specialiştii trebuie să comunice mai bine iar populaţia să caute surse credibile de infromare, nu doar să asculte vocile antivaccinare.

Pe bătrânul continent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmăreşte creşterea vaccinării la un nivel de peste 95%, nivel considerat singurul care poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola şi rubeloa şi menţinerea zonei liberă de poliomielită, în vederea eradicării în următorii ani.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button