Home  /  Boli   /  Această băutură distruge bacteriile orale şi îţi protejează dinţii

Această băutură distruge bacteriile orale şi îţi protejează dinţii

Toată lumea ştie că ceaiul verde are calităţi deosebite pentru organism, însă puţini dintre noi cunoaştem faptul că acesta are capacitatea de a distruge bacteriile din cavitatea bucală, păstrând dinţii puternici şi sănătoşi. La această concluzie au ajuns cercetătorii, care ne îndeamnă să bem zilnic câte o cană de ceai verde, pentru a evita problemele la nivel parodontal.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 90 de persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 49 şi 59 de ani, iar rezultatele au arătat că cei care consumau zilnic ceai verde prezentau o stare de sănătate parodontală superioară faţă de ceilalţi subiecţi.

Practic, au fost studiaţi trei indicatori ai bolii parodontale (adâncimea pungilor parodontale, pierderea clinică de ataşament şi sângerarea la sondare) ce sugerează existenţa unui răspuns inflamator la bacteriile din cavitatea orală.

Cercetătorii au observat că pentru fiecare ceaşcă de ceai verde pe zi s-a înregistrat o scădere a celor trei indici, ceea ce se traduce printr-o frecvenţă mai scăzută a bolilor parodontale la subiecţii respectivi. Această caracteristică a ceaiului verde poate fi atribuită prezenţei antioxidantului numit catechină.

Catechinele sunt molecule anti-microbiane, care ajută la menţinerea sănătăţii orale. Ceaiul verde poate avea efecte de distrugere a bacteriilor care atacă dinţii, doar dacă il bei fără zahăr.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button