Home  /  Boli   /  A fost creat un nou tratament împotriva leziunilor cerebrale

A fost creat un nou tratament împotriva leziunilor cerebrale

O tânără cercetătoare, pe nume Indrani Das, a creat un tratament revoluţionar care împiedică moartea neuronilor după o leziune cerebrală. Studiul ei s-a focusat pe o celulă numită astrocită.

Această celulă are formă de stea şi umple spaţiile dintre neuroni, celulele creierului responsabile pentru transmiterea informaţiilor, pentru a forma o reţea echilibrată chimic care ajută la funcţionarea optimă a neuronilor.

Unele leziuni pot face ca astrocitele să aibă un comportament imprevizibil, numit astroglioză, iar celulele nu mai absorb compuşi chimici neurotransmiţători precum glutamatul. Prea mult glutamat rămas va surescita neuronii şi poate duce la moartea lor.

Din dorinţa de a  împiedica acest lucru, tânăra cercetătoare a introdus un anumit lanţ de microARN care avea scopul de a altera expresia anumitor gene, sperând că microARN-ul va mima semnalul că astrocitele sănătoase trimise la neuroni ajută la absorbţia cantităţii de glutamat. Acest demers a funcţionat, observându-se că glutamatul se îndepărtează de neuroni.

Pentru această descoperire extrem de importantă tânăra a fost recompensata cu suma de 250.000 de dolari, bani cu care întenţionează să-şi plătească studiile pentru facultatea de medicină pe care intenţionează să o urmeze.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button