Home  /  Boli   /  Băutura care impulsionează creierul să funcţioneze mai bine

Băutura care impulsionează creierul să funcţioneze mai bine

Ştim cu toţii că trebuie să existe un echilibru atunci cand comsumăm anumite alimente sau băuturi. În ceea ce priveşte vinul roşu, oamenii de știință au putut confirma cu certitudine faptul că dacă este consumat ocazional, un pahar din acestă băutură nobilă, poate impulsiona creierul să funcţioneze mai bine.

Potrivit oamenilor de ştiinţă vinul activează mai multe părţi ale creierului decât orice altă activitate. Însă acest lucru nu are nicio legătură cu băutul în excess ci mai degrabă cu degustarea.

Practic, procesul de a plimba prin gură un strop de vin roşu nobil pune în mișcare limba şi activează papilele gustative, în timp ce activităţi precum ascultatrea muzicii sau rezolvarea unei probleme de matematică nu au nici măcar un efect asemănător asupra funcţiilor creierului.

Cercetătorii au afirmat în repetate rânduri că gustul nu ţine de vin, deoarece el este creat de către creierul celui care degustă, pentru că moleculele din vin nu au gust sau miros, dar procesul de creaţie ce are loc la nivelul creierului este similar cu cel din cazul culorilor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button