Home  /  Boli   /  Află ce este hernia de disc şi ce o cauzează

Află ce este hernia de disc şi ce o cauzează

Oasele sunt extrem de importante în angrenajul corpului. Atunci când acestea nu mai funcţionează perfect apar probleme, de multe ori însemnate, care ne dau peste cap viaţa de zi cu zi.

Astăzi vom scrie câteva cuvinte despre hernia de disc, care este o afecţiune extrem de întâlnită. Ca să putem vorbi despre hernia de disc ca afecțiune, trebuie mai întâi să înțelegi cum funcționează și din ce este constituită.

Practic, coloana vertebrală este formată dintr-o serie de oase care se numesc vertebre și sunt conectate printr-un disc intervertebral, format la rândul lui dintr-o membrană fibroasă, rezistentă, la exterior și o zonă centrală moale și elastică în interior.

Acest disc intervertebral, dacă este sănătos, funcționează că un amortizor care, pe lângă rolul de a ține coloana dreaptă, sănătoasă, într-o postură corectă, o și protejează de eventualele șocuri produse de alergatul rapid sau ridicarea greutăților.

Când discurile se deteriorează ca urmare a îmbătrânirii sau a accidentărilor, membrana fibroasă se rupe, presiunea generală asupra zonei centrale crește și astfel apare hernia de disc.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button