Home  /  Boli   /  Gătitul te poate scăpa de depresie

Gătitul te poate scăpa de depresie

Oamenii de ştiinţă au descoperit că gătitul poate să ne îmbunătăţească starea de spirit.  Există chiar dovezi ştiinţifice care arată că mici sarcini în bucătărie fac oamenii să se simtă mai bine. Potrivit unui nou studiu, un pic de îndrăzneală în domeniul culinar duce către fericire şi îmbunătăţirea unei zile mai puţin reuşită.

Cercetătorii au urmărit timp de două săptămâni 658 de persoane, care după ce au gătit lucruri mici şi uşoare s-au simţit cu mult mai relaxate şi fericite în restul activităţilor zilnice.

Există însă şi alte studii recunoscute, care demonstrează că procesul de creativitate este asociat cu starea emoţională. Practic, prin efectuarea zilnică de mici sarcini creative oamenii se simt în plină dezvoltare.

Oamenii de ştiinţă au studiat în ansamblu legătura dintre mâncare şi starea de spirit. Multă lume apelează la a coace ceva atunci când se simte tristă sau nostalgică şi unii oameni au început să facă prăjituri chiar pentru că erau bolnavi şi aveau nevoie de ceva care să le distragă atenţia de la probleme.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button