Home  /  Boli   /  Fertilitatea unei femei poate fi influenţată de job-ul pe care îl practică

Fertilitatea unei femei poate fi influenţată de job-ul pe care îl practică

A face un copil pare la îndemâna oricui, însă, o nouă viaţă nu se poate plămadi în orice condiţii. Fertilitatea ambilor parteneri depinde foarte mult de anumiţi factori ce ţin de însăşi viaţa lor.

În ceea ce le priveşte pe reprezentantele sexului frumos, cercetătorii au descoperit că femeile care lucrează în ture şi/sau depun un efort fizic susţinut, prezintă un nivel de ovule cu 15% mai scăzut, comparativ cu cele din alte domenii de activitate.

Specialiştii au studiat numărul de ovule a aproximativ 470 de femei, pentru a afla câte mai aveau la dispoziţie pentru a concepe un copil. De asemenea, s-au concentrat şi asupra nivelului hormonului de stimulare foliculară (FSH), adesea asociat cu probleme legate de fertilitate.

Media de vârstă în rândul participantelor la studiu a fost de 35 de ani. Femeile care au acceptat să sprijine această cercetare aveau, în medie, un indice de masă corporală – 23.

În urma acestui studiu s-a ajuns la concluzia că atât femeile cu un job solicitant din punct de vedere fizic, cât şi cele care lucrează în ture sau au un program de lucru haotic, prezintă mai puţine ovule viabile. De asemenea, femeile supraponderale care ocupă un post solicitant din punct de vedere fizic prezintă şi mai puţine ovule viabile.

Pe lângă toate acestea, se pare că tulburările tiparului de somn pot duce la dezechilibre hormonale, care la rândul lor scad şansele unei femei de a rămâne însărcinată.

În concluzie, factorii ocupaţionali pot afecta în mod specific producţia de ovocite şi calitatea acestora, mai degrabă decât să accelereze îmbătrânirea ovariană.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button