Home  /  Boli   /  Consumi lapte de soia? Iată ce efecte are asupra organismului

Consumi lapte de soia? Iată ce efecte are asupra organismului

Există numeroase studii care afirmă faptul că laptele de soia este indicat pentru organism. În condiţii normale acest aspect este cât se poate de adevărat, însă industrializarea exagerată de la nivel global face ca o mulţime dintre alimentele să-şi piardă din calităţi şi chiar să devină dăunătoare pentru sănătate.

Iată câteva motive pentru care laptele de soia trebuie evitat:

Boabele de soia conţin hemaglutinină, goitrogeni şi fitaţi – hemaglutinina este o substanţă care face ca celulele roşii din sânge să se transforme în tromboze (cheaguri de sânge) care reţin oxigenul. Goitrogenii blochează sinteza hormonilor tiroidei şi interferează cu metabolismul specific, iar fitaţii reţin absorbţia mineralelor precum calciu, magneziu, fier sau zinc.

Soia este bogată în aluminiu toxic – acesta are un efect negativ asupra rinichilor, sistemului nervos şi a fost, de asemenea, legat de incidenţa bolii Alzheimer.

Soia conţine estrogeni din plante – cunoscuţi sub numele de fitoestrogeni, aceste substanţe pot împiedica funcţia endocrină şi pot cauza cancer de sân şi infertilitate la femei. De asemenea, soia conţine cantităţi mari de toxine naturale cunoscute sub numele de „antinutrienţi”

Soia este modificată genetic în proporţie de 99% – asta pentru ca este unul dintre alimentele cel mai contaminate cu pesticide. Într-un studiu făcut în Rusia, cercetătorii au descoperit că soia modificată genetic, cauzează sterilitate la a treia generaţie de hamsteri.

Conţine caragenan – acest aditiv este extrem de dăunător pentru organism. Conform numeroaselor studii ştiinţifice, caragenanul de tip alimentar poate duce la leziuni, ulceraţii, inflamaţii gastro-intestinale, precum şi la cancerul de colon la animalele de laborator.

 

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button