Home  /  Boli   /  Află care sunt cei mai mari duşmani ai frumuseţii

Află care sunt cei mai mari duşmani ai frumuseţii

Ştim cu toţii că frumuseţea nu este vesnică, însă aceasta poate fi prelungită considerabil cu ajutorul unui stil de viaţă echilibrat.

Oamenii de ştiinţă au realizat mai multe studii pentru a afla care sunt cei mai mari duşmani ai frumuseţii. Aceştia au descoperit că  alimentele gătite la temperaturi înalte, dar şi băuturile şi mâncărurile bogate în zaharuri rafinate, conţin o doza mare de “AGE” (acronim pentru ”Advanced Glycosilated End Product”), ansambluri de zaharuri şi proteine care cresc de 50 de ori cantitatea de radicali liberi din piele, făcând ţesuturile rigide şi fragile, accelerând procesul de îmbătrânire.

Cercetătorii afirmă că aceste mâncăruri şi băuturi bogate în zaharuri rafinate sunt principalii duşmani ai frumuseţii, iar riscul creşte cu 13% doar prin simpla întroducere în dietă a unui milion de unităţi AGE pe zi, adică consumând o felie de tort însoţită de o băutură răcoritoare, 150 grame de „prajeală” sau 250 grame de carne la gratar.

Procesul de glicaţie produce aşa-numiţii AGE, o combinaţie periculoasă de zaharuri şi proteine în măsură să formeze toxine. Astfel, când mâncăm acest tip de alimente, introducem în organism mari cantităţi de radicali liberi, care, inevitabil, ne îmbătrânesc. Acelaşi lucru se întâmplă când consumăm mâncăruri gătite la temperaturi înalte.

Specialiştii susţin că tocmai temperaturile înalte cresc viteza cu care zaharurile se leagă de proteine. De exemplu, încălzirea laptelui îi triplează conţinutul de AGE, la fel ca şi prăjirea cărnii, în vreme ce prepararea fripturii la foc mic şi fierberea alimentelor menţin nivelurile de AGE scăzute. De asemenea, aceste alimente sunt implicate în boli precum diabetul şi ateroscleroza.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button