Home  /  Boli   /  Malaria şi alte boli tropicale ameninţă Europa

Malaria şi alte boli tropicale ameninţă Europa

Schimbările climatice accelerate din ultimii ani îi ingrijoreă pe oamenii de ştiinţă dar si populaţia lumii în general. Acest lucru se întâmplă pe bună dreptate, deoarece aceste schimbări accentuate ale vremii nu pot să aducă nimic bun pe viitor.

Spre exemplu, malaria şi alte boli tropicale vor putea ajunge în Europa, în numai câteva decade, anunţă medicii britanici.

Insectele purtătoare ale acestor boli nu sunt cunoscute, în acest moment, pe bătrânul continent. Încălzirea globală este capabilă, însă, să provoace o invazie a acestora în ţările europene, se arată într-un raport intocmit de British Medical Associaţion.

Temperaturile crescute şi intesificarea precipitaţiilor vor accentua raspândirea unor boli infecţioase specifice zonelor tropicale. De asemenea, intensificarea căldurii poate duce la cazuri grave de arsuri solare şi cancer al pielii la persoanele neobişnuite cu o astfel de climă.

Din păcate, încalzirea globală poate avea consecinte devastatoare din punct de vedere medical, iar oamenirea trebuie să facă eforturile necesare şi să fie pregătită pentru ceea ce va urma.

Efectele schimbărilor climatice ameninţă într-un grad mult mai mare sănătatea populaţie decât economia mondială, susţine un studiu realizat de către Centrul de Epidemiologie şi Sănătate a Populaţie din Australia. De asemenea, cercetarea estimează că pănă în anul 2080, peste 70 de milioane de persoane vor trăi în zone infestate de malaria şi alte boli tropicale.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button