Home  /  Boli   /  Află cum poţi scăpa de mătreaţă

Află cum poţi scăpa de mătreaţă

Matreaţa reprezintă in general o adevărată bătaie de cap. Nu de puţine ori cei care se confruntă cu ea caută diferite soluţii pentru a rezolva problema. Înainte de orice trebuie să înţelegi care sunt cauzele ei. Mătreaţa poate fi generată de şampoanele nepotrivite şi de tratamentele cosmetice de îngrijire a părului ca şi de lipsa unor vitamine şi minerale din dietă. Apa dură poate fi de asemenea o cauză. Dacă aceasta conţine calciu, fier şi magneziu poate duce la uscarea scalpului sau la mătreaţă.

Iată câteva dintre cele mai bune remedii pentru mătreaţă:

Foloseşte ulei de cocos sau ulei susan

Ca să alungi mătreaţa, poţi folosi ulei de susan sau de cocos. Masează-ţi scalpul apăsând uşor, după care lasă să acţioneze aproximativ un sfert de oră, iar apoi spală-te cu şampon, ideal cu unul dermatocosmetic, contra mătreţii.

Clăteşte părul cu oţet

După ce te speli pe cap, iţi poţi clăti părul cu oţet din mere dizolvat în puţină apă. Are acţiune antibacteriană şi antifungică. Nu iţi face griji în priviţa mirosului, căci va dispărea.

Masează rădăcina părului cu bicarbonat de sodiu

Pentru înlăturarea mătreţii poţi folosi şi bicarbonat de sodiu. Amesteci o lingură de bicarbonat cu două căni de apă şi te speli pe cap, masând uşor rădăcina. Apoi iţi clăteşti părul cu apă călduţă.

Foloseşte şampon dermatocosmetic

Şamponul dermatocosmetic este o soluţie bună. Ideal ar fi unul care să conţină sulfat de seleniu. Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care îl are în cazul mătreţii, încetinind procesul de regenerare a scalpului, diminuând şi chiar stopând formarea mătreţii.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button