Home  /  Boli   /  Oamenii cu răni incompatibile cu viaţa ar putea fi salvaţi datorită unui tratament revoluţionar

Oamenii cu răni incompatibile cu viaţa ar putea fi salvaţi datorită unui tratament revoluţionar

Cu toţii suntem conştienţi de evoluţia extraordinară a ştiinţei din ultimile decenii. Au fost făcute descoperiri extraordinare care au schimbat lumea în care trăim şi viaţa oamenilor, însă nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că vom trăi ziua în care ştiinţa va vorbi despre posibilitatea reală de a salva  persoane cu leziuni incompatibile cu viaţa.

Iată că acest lucru ar fi posibil, datorită oamenilor de ştiinţă care susţin că, în curând, medicii chirurgi ar putea câştiga timp preţios pentru efectuarea operaţiilor, prin pomparea unui fluid rece ca gheaţa în venele pacienţilor. Aici vorbim despre victimele crimelor violente, ale accidentelor rutiere sau a altor nenorociri.

Prin introducerea acestui fluid în corp, temperatura organismului scade subit şi întârzie decesul persoanei în cauză. De asemenea, este întârziată încetarea activităţii cerebrale înaintea stopului cardiac. Cercetătorii afirmă că procedura ar putea salva până la 90% dintre pacienţii cu răni fatale, ceea ce este cu adevărat incredibil.

Această modalitate de răcire rapidă a corpului, poate transforma o moarte aproape inevitabilă într-o supravieţuire aproape sigură.

Oamenii de ştiinţă au performat deja, cu succes, tehnica de „animare suspendată” în operaţii executate pe sute de porci şi speră să poată începe acum testele pe oameni. Intervenţia chirurgicală implică pomparea unui lichid rece în vasele de sânge ale pacientului, denumit „amplificator plasmatic”, ce conţine nutrienţi şi substanţe chimice de natură să prezerve organele.

În general, oamenii suferă de traume cerebrale dacă sunt privaţi de oxigen timp de cinci minute, iar moartea survine la aproximativ cincisprezece minute. Datorită acestui fluid revoluţionar, racirea corpului încetineşte funcţiile metabolice, reducând astfel nevoia de oxigen. Odată ce operaţia de reparare a unei răni este finalizată, pacientul este încalzit treptat, prin infuzarea propriului sânge înapoi în corp.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button