Home  /  Boli   /  Prin transplant bronhiile bolnave pot fi înlocuite cu unele artificiale
a

Prin transplant bronhiile bolnave pot fi înlocuite cu unele artificiale

Bronhiile sunt ramificații al traheei care au inelele cartilaginoase complet închise. La om traheea se continuă cu două bronhii principale, dreaptă și stângă, care se ramifică în cinci bronhii secundare sau lobare, două bronhii secundare pentru plămânul stâng și trei bronhii secundare pentru plămânul drept.

Totalitatea bronhiilor constituie arborele bronhic, sistem de tuburi care permite transportul aerului către alveolele pulmonare, locul în care se realizează schimburile gazoase la nivelul plămânului.

Pentru persoanele bolnave de cancer la plâmâni sau de alte afcţiuni ale acestuia, salvarea poate să vină prin implantarea unor bronhii artificiale. Avantajul principal al acestei operaţii este că se poate evita eliminarea totală a plămânului, procedură normală în astfel de cazuri.

Medicii chirurgi au reuşit prin această procedură chirurgicală inovativă să elimine părţile canceroase în condiţii mai sigure, iar prin evitarea extirpării plămânului, pacientul nu a mai fost expus riscului mare de deces post-operatoriu.

Această operaţie este posibilă datorită celor peste zece ani de cercetări în domeniu, iar pacienţii care au suferit această intervenţie se simt foarte bine, ceea ce îi îndreptăţesc pe medici să spere că în viitorul apropiat această operaţie va fi perfecţionată şi va salva mii de vieţi.

Bronhia artificială este formată din ţesut biologic şi întărită de un stent. Pentru că s-a folosit ţesut aortic, pacienţii nu au avut nevoie de medicamente anti-respingere, care sunt contraindicate în tratamentele împotriva cancerului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button