Home  /  Boli   /  Pneumonia poate fi detectată imediat cu ajutorul unei jachete inteligente

Pneumonia poate fi detectată imediat cu ajutorul unei jachete inteligente

Pneumonia reprezintă infecţia micilor saci aerieni de la nivelul plămânilor şi a ţesutului din jurul acestora. Pneumonia este adeseori o boală fatală la pacienţii cu alte boli cronice grave. În general, aceasta reprezintă a şasea cauză de deces şi totodată cea mai frecvent întâlnită infecţie fatală dobândită în spital.

În mod normal, medicul încearcă să depisteze pneumonia prin auscultarea plămânilor cu ajutorul unui stetoscop. Pneumonia se asociază de obicei cu apariţia unor zgomote specifice. Aceste zgomote anormale sunt cauzate de îngustarea căilor respiratorii. Dognosticul de pneumonie este cel mai corect pus în urma efectuării unei radiografii toracice.

O veste bună referitoare la acest aspect vine tocmai din Uganda, unde un student a conceput o jachetă medicală, care poate detecta pneumonia la copii. Această jachetă inteligentă poate diagnostica pneumonia de patru ori mai rapid decât un medic şi elimină posibilitatea unui diagnostic eronat, ceea ce reprezintă un aspect foarte important.

În ceea ce priveşte modul de funcţionare, aceasta are senzori în jurul ei, care sunt amplasaţi în puncte specifice, pentru a analiza corpul unei persoane. Pentru a depista pneumonia trebuie să ai acces la anumite puncte ale plămânilor, aşa că senzorii sunt aşezaţi în jurul acestor poziţii specifice.

Practic,  când un copil îşi pune jacheta, aceasta îi ascultă plămânii, detectând simptome ale pneumoniei, precum temperatura corpului, ritmul de respiraţie şi sunetele emise de plămâni.

 

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button