Home  /  Boli   /  Uleiul de peşte consumat în timpul sarcinii reduce riscul de astm al copilului

Uleiul de peşte consumat în timpul sarcinii reduce riscul de astm al copilului

Uleiul de peşte este un ingredient absolut perfect pentru a avea un organism rezistent şi puternic, o minte sclipitoare, dar mai ales pentru a rezista la stres şi oboseală.

Un nou studiu realizat de către oamenii de ştiinţă a scos la iveală faptul că suplimentele cu ulei de peşte administrate femeilor gravide în ultimele trei luni de sarcină ar putea reduce riscul de astm sau  respiraţie şuierătoare în primii trei ani de viaţă ai copiilor lor. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de aproximativ 700 de femei gravide.

Copilaşii ai căror mame s-au aflat în grupul placebo primind 2,4 grame de ulei de măsline zilnic au avut un risc de 23,7 de apariţie a astmului şi respiraţiei şuierătoare. Copiii ai caror mame au luat capsule cu aceeaşi cantitate de ulei de peşte au avut un risc de a dezvolta aceste afecţiuni de 16,9%. Diferenţa de aproape 7% se traduce printr-o reducere a riscului cu 30,7% în primii trei ani de viaţă.

De asemenea, s-a constatat că suplimentele cu ulei de peşte au condus la scăderea riscului de apariţie a infecţiilor de tract respirator, de la 39,1%, în cazul copiilor ai căror mame au luat placebo, la 31,7% în cazul celor au beneficiat de ulei de peşte.

Specialistii mai specifica faptul ca femeile au început sa ia ulei de peste si capsule placebo cu ulei de masline în saptamana 24 de sarcina si au continuat pana la o saptamana dupa nastere.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button