Home  /  Boli   /  Meningita poate fi diagnosticată în timp record
a

Meningita poate fi diagnosticată în timp record

Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării, cunoscute sub denumirea colectivă de meninge. Inflamația poate fi provocată de infecția cu virusuri, bacterii sau alte microorganisme, sau, în cazuri mai rare, de anumite medicamente. Meningita poate fi letală din cauza proximității inflamației față de creier și măduva spinării. Prin urmare, afecțiunea este clasificată drept urgență medicală.

Vestea buna vine de la cercetători, care au dezvoltat un nou dispozitiv capabil să diagnosticheze meningita bacteriană într-o singură oră, faţă de cele 24 sau chiar 48 de ore necesare până acum.

Dispozitivul analizează probe de sânge sau de salivă pentru a detecta infecţia cu meningococ într-un timp extrem de scurt. Acesta identifică prezenţa anumitor gene comune tuturor tulpinilor de meningococ în proba analizata. Apoi, maşinăria emite un semnal colorat, indicând dacă pacientul respectiv este sau nu infectat.

Dispozitivul creat de către cercetători este uşor de folosit chiar şi de către personalul medical nespecializat, ceea ce reprezintă un real avantaj.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button