Home  /  Boli   /  Hepatita C ar putea fi anihilată prin folosirea a două medicamente

Hepatita C ar putea fi anihilată prin folosirea a două medicamente

Hepatita C este o boală infecțioasă ce afectează în principal ficatul. Infecția cu virusul hepatitei C cauzează această boală. Adeseori hepatita C nu se manifestă prin simptome, dar o infecție cronică poate afecta ficatul iar după o perioadă mai îndelungată poate duce la ciroză sau cancer hepatic.

Cercetătorii au descoperit că două medicamente, aflate de multă vreme în comerţ, au capacitatea să blocheze replicarea virusului. Cele două medicamente se numesc Metformin şi Alcar.

Aceste medicamente sunt utilizate de obicei pentru a ţine sub control diabetul şi a combate obezitatea, dar ar putea fi de-acum înainte folosite cu succes în tratamentul infecţiilor cu virusul hepatitei C.

După cum spuneam aceste două medicamente sunt deja disponibile pe piaţă şi deşi sunt necesare ulterioare teste clinice înainte de a fi prescrise în tratamentul hepatitei C, cercetătorii cred că este vorba despre un imens pas înainte în bătălia cu acest virus.

Cele două medicamente acţionează stimulând o enzimă (AMP-chinaza), care reglează nivelul de energie în interiorul celulelor şi pe care virusul hepatitei C o reprimă pentru a se putea replica.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button