Home  /  Boli   /  Persoanele care suferă de diabet au un aliat redutabil

Persoanele care suferă de diabet au un aliat redutabil

Diabetul zaharat este cea mai frecventă boală endocrină şi este caracterizat prin complicaţii, care se dezvoltă în timp şi afectează ochii, rinichii, nervii şi vasele de sânge. Aceste semne pot debuta brusc la pacienţii cu varsta mai mică de 40 de ani, şi care, de obicei, nu sunt obezi. La persoanele supraponderale simptomele apar gradat în a doua jumătate a vieţii.

Deşi nu este vindecabil, diabetul poate fi ţinut sub control toată viaţa. Medicii şi cercetători au realizat un studiu în urma căruia au descoperit că fructul lime este un bun aliat în lupta cu diabetul.

Lime este o rudă îndepărtată a lămâii. Deşi înrudite, cele două fructe sunt diferite. Având o coajă verde, o aromă mai puternică şi mai proaspată decât lămâia, fructele lime sunt mai mici, mai grele şi au pulpa mai densă decât lămâia.

Proprietăţile acestui fruct sunt incontestabile, deoarece conţine mai mult calciu şi mai mult fosfor decât lămâile, conţine vitamina A, B, C, G şi vitamina P. Această vitamină se pare că are rolul de a stimula organismul, de a accelera absorţia vitaminei C, stimulează producţia biliară, circulaţia sângelui, reduce colesterolul, previne alergiile, astmul şi cataracta. De asemenea, are efecte anticancerigene şi detoxifiante, reducând simptomele gutei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button