Home  /  Boli   /  Oamenii de ştiinţă au fabricat un medicament care vindecă cicatricile

Oamenii de ştiinţă au fabricat un medicament care vindecă cicatricile

În urma unui traumatism local, a unei plăgi sau a unei răni, organismul nostru sintetizează o mulţime de fibre de colagen în jurul locului afectat, tocmai pentru a repara traumatismul local suferit de ţesutul  pielii noastre. Calitatea noului ţesut format, respectiv a cicatricei, depinde de mai mulţi factori: tipul traumatismului, zona anatomică afectată sau factorii genetici de cicatrizare.

Din păcate în majoritatea cazurilor, acest ţesut nou sau aceste fibre de colagen care sunt sintetizate pentru a ne ajuta în vindecarea plăgii, nu sunt tocmai placute ca aspect.

Iată că şi pentru această problemă pare să existe un medicament, iar aceast medicament a fost fabricat printr-un procedeu revoluţionar de către oamenii de ştiinţă.

Noul medicament, care se numeşte Avotermin, se injectează în piele pentru a stimula refacerea mai rapidă a ţesuturilor, micşorând pericolul desfigurării permanente sau al unor complicaţii determinate de cicatrizarea defectuoasă. Această descoperire extraordinară poate fi folosită de chirurgi înaintea efectuării unei operaţii, dar şi în cazul unor răni grave.

Substanţa naturală de la care s-a pornit pentru crearea acestui medicament miraculos se numeşte factor de creştere-transformare β3 (TGFβ3), substanţă graţie căreia copiii sunt feriţi de apariţia cicatricelor în timpul vieţii intrauterine.

Cercetătorii care au realizat acest medicament i-au testat acţiunea pe nu mai puţin de 300 de pacienţi operaţi. Testele au confirmat faptul că medicamentul accelerează vindecarea plăgilor, îmbunătăţind atât structura pielii, cât şi aspectul cicatricelor după un an de la vindecare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button