Home  /  Boli   /  Antidepresivul natural care este la îndemâna oricui

Antidepresivul natural care este la îndemâna oricui

Depresia este o afecţiune medicală serioasă care poate influenţa în mod negativ starea, gândirea şi comportamentul. Depresia se poate manifesta prin diverse simptome, cele mai des întâlnite fiind un sentiment profund de tristeţe şi pierderea marcantă a interesului faţă de orice fel de activităţi.

Deşi poate să creeze probleme însemnate de sănătate atunci când este consumată în exces, sarea are un efect benefic asupra stării de bine, protejându-ne de depresie şi lipsă de energie, spun cercetătorii.

Studiile specialiştilor efectuate pe şoareci au arătat că cei care sunt privaţi de doza necesară de sodiu sunt mai puţin implicaţi în activităţile zilnice şi se plictisesc mai repede. Însă după ce sunt trecuţi pe regim normal de sare, starea lor de spirit se schimbă rapid.

Astfel, cantităţile mici de sodiu la şoareci, oameni şi alte animale terestre, pot induce o stare similară cu depresia, prin urmare, dacă o să consumăm sare vom fi mai fericiţi.

Studiile asupra efectului sodiului asupra organsimului uman sunt încă în desfăşurare, însă chiar şi aşa, nu este indicat să consumăm prea multă sare în speranţa că vom deveni mai veseli, deoarece excesul de sodiu în organism a fost deja pus în legătură cu problemele de inimă, prin urmare moderaţia este varianta cea mai recomandată.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button