Home  /  Boli   /  Află care pot fi cauzele unui avort spontan

Află care pot fi cauzele unui avort spontan

Avortul spontan reprezintă întreruperea bruscă a sarcinii înainte de săptămâna 20 de gestaţie, printr-o cauza naturală, fără o intervenţie din afară. Eliminarea spontană a produsului de concepţie după săptămâna 20 poartă denumirea de pierdere spontană în stadiul avansat al dezvoltării sarcinii.

Avorturile spontane au loc relativ frecvent, una din patru femei gravide pierd sarcina. Pierderea produsului de concepţie în primul trimestru şi începutul celui de-al doilea trimestru, reprezintă 15- 25% din totalul sarcinilor diagnosticate clinic.

Unele avorturi spontane pot fi suspectate în timpul vizitelor prenatale de rutină, atunci când medicul sau moaşa nu pot auzi bătăile inimii copilului său observă că uterul nu este în creştere aşa cum ar trebui. Adesea, embrionul sau fătul îşi opresc dezvoltarea cu câteva săptămâni înainte de a apărea simptomele unui avort, cum ar fi sângerare sau crampe.

Majoritatea cazurilor de avorturi spontane din primul trimestru sunt considerate a fi evenimente aleatorii cauzate de anomalii cromozomiale în ovulul fertilizat. Cel mai adesea, acest lucru înseamnă că ovulul sau spermatozoidul a avut numărul greşit de cromozomi şi, ca rezultat, ovulul fertilizat nu se poate dezvolta în mod normal.

Un avort spontan poate fi cauzat si de probleme care apar în timpul procesului delicat al dezvoltării timpurii. Acest lucru ar include un ovul care nu se implantează în mod corespunzător în uter sau un embrion cu defecte structurale care îl împiedică să se dezvolte.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button