Home  /  Boli   /  Seminţele pe care de obicei le arunci te pot ajuta să slăbeşti

Seminţele pe care de obicei le arunci te pot ajuta să slăbeşti

Ştim cu toţii că pepenele galben este extraordinar de benefic pentru sănătate. Din păcate acesta poate fi găsit în pieţe şi pe rafturile magazinelor doar câteva luni pe an. Există însă o metodă simplă prin care poţi beneficia de calităţile acestuia pe toată durata anului.

Potrivit unui studiu recent realizat de către cercetători, seminţele de pepene galben sunt bogate în fibre, fier, magneziu şi rivalizează cu alte gustări la capitolul proteine.

Proteinele sunt vitale în procesul de slăbire, iar 100 de grame de seminţe de pepene galben conţin 31.1 grame de proteine, comparativ cu seminţele de floarea-soarelui, care conţin 21 grame de proteine sau seminţele de dovleac, care conţin numai 19 grame de proteine.

Pe lângă proteine, seminţele de pepene galben oferă 50% din aportul zilnic recomandat de fier, astfel că ajută la combaterea stărilor de oboseală, dar şi 31% din doza zilnică recomandată de potasiu, reducând riscul de apariţie a bolilor de inimă. Muşchii tăi vor fi şi ei în formă maximă, întrucât seminţele de pepene galben au un aport de magneziu echivalent cu 130% din doza zilnică recomandată.

De asemenea, aceste seminţe nu conţin gluten şi sunt ideale pentru vegani sau vegetarieni. Conform studiului publicat în World Applied Sciences Journal, laptele obţinut din seminţe de pepene galben ar putea reprezenta un substitut valoros pentru laptele de soia, ca sursă de proteine.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button