Home  /  Boli   /  Petele albe de pe unghii pot spune multe despre sănătatea unei persoane

Petele albe de pe unghii pot spune multe despre sănătatea unei persoane

Sănătatea unghiilor trădează starea în care se află întregul tău corp, fie că există o infecţie sau o boală gravă. Însă nu toate petele de pe unghie indică existenţa unei afecţiuni.

În general,  majoritatea liniilor sau petelor albe de pe unghie sunt benigne, termenul medical pentru acestea este leuconichia.  Există nenumărate zvonuri despre cauza apariţiei liniilor fie că este vorba de deficienţa de calciu sau de zinc, însă niciuna nu este adevărată.

Liniile albe apar ca urmare a unui traumatism la nivelul unghiei. Acestea apar la baza unghiei şi vor dispărea după ce unghia creşte şi este tăiată. Însă unghiile cresc destul de greu, cu aproximativ 3 milimetri pe lună.

După cum spuneam, punctele albe pot fi rezultatul unui traumatism, însă pot indica şi prezenţa unei ciuperci a unghiei. Dacă există mai multe linii albe de-a lungul unghiei este posibil ca organismul să fi fost intoxicat cu plumb sau arsenic. Liniile albe care depozitează arsenicul sau plumbul în interiorul unghiei apar, de obicei, la două luni după intoxicare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button