Home  /  Boli   /  Află cum poţi preveni dependenţa de antidepresive
a

Află cum poţi preveni dependenţa de antidepresive

De cele mai multe ori depresia severă este tratată cu ajutorul antidepresivelor, deoarece creierul chiar are nevoie să-şi suplimenteze nivelului de serotonină și nu numai. Persoanele care iau astfel de pastile trebuie să fie foarte atente pentru a evita instalarea dependenţei.

Specialiştii susţin că din punct de vedere al compoziției acestor medicamente, antidepresivele nu fac parte din categoria substanțelor care creează dependență, însă, riscul de dezvoltare a unei adicții psihice de antidepresive este extrem de mare. Asta nu înseamnă însă că nu poți face nimic pentru a preveni dependența de antidepresive.

Înainte de a lua hotărârea de a urma un tratament medicamentos pentru tratarea depresiei, trebuie neapărat să  mergi la un consult de specialitate, fie că alegi să mergi la psiholog, fie că mergi la un psihiatru.

Tratamentul pe care îl vei primi de la medic trebuie respectat cu stricteţe, iar dacă observi reacții adverse, mergi din nou la un control. De asemenea, trebuie să ai răbdare și să cauți tratamentul care ți se potrivește cel mai bine.

Odată ce simți că starea ți s-a îmbunătățit și medicul specialist îți propune să renunți la antidepresive, ai face bine să urmezi recomandarea acestuia.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button