Home  /  Boli   /  Oxitocina este substanţa care combate în mod natural depresia

Oxitocina este substanţa care combate în mod natural depresia

Depresia şi anxietatea sunt suferinţe psihice asociate, de cele mai multe ori coexistând, cu aceeaşi intensitate sau nu. Simplist, anxietatea este cel mai bine descrisă ca o stare care se dezvoltă în urma unei credinţe că lucrurile se pot înrăutăţi şi că viaţa se va îngreuna, iar depresia dintr-o credinţă că nimic nu poate să meargă bine ca viaţa să fie mai bună, mai plină de sens, mai tolerabilă.

Cum totul în corpul uman este chimie, aceste stări pot fi  date uitării dacă secreţia de oxitocină este stimulată.

Iată calea naturală prin care poţi stimula secreţia hormonului cunoscut şi sub numele de hormonul fericirii:

Specialiştii susţin că nivelul scăzut de oxitocină poate sta la baza unor tulburări depresive. Pentru a evita acest lucru, dar şi pentru a trata depresia fără tratament medicamentos, e indicat să foloseşti masajul în scopuri terapeutice.

Spre exemplu, liderii spirituali hinduşi susţin că masajul făcut cu dragoste, chiar dacă este vorba despre automasaj, are efecte uimitoare asupra creierului, declanşând eliberarea de oxitocină.

Astfel, foloseşte ulei de masaj şi masează-te în fiecare seară, înainte de culcare. Fă acest lucru cu răbdare, relaxându-te şi concentrându-te exact asupra părţii corpului pe care o masezi. După numai câteva zile în care vei practica tehnica masajului, vei observa o îmbunătăţire a stării de spirit.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button