Home  /  Boli   /  Află care este legătura dintre machiaj şi starea de sănătate

Află care este legătura dintre machiaj şi starea de sănătate

Conform unui studiu care s-a întins pe o perioadă de 20 de ani, există o legătură între atenţia acordată regimului de înfrumuseţare şi beneficii pe termen lung pentru starea generală de sănătate.

Practic specialiştii susţin că micile ritualuri care ne permit să avem grijă de frumuseţea noastră nu ar trebuie văzute ca plăceri vinovate. Mai mult, acestea ne-ar putea ajuta să trăim o viaţă mai lungă şi mai plină de vitalitate.

Studiul s-a concentrat asupra conceptului de bunăstare emoţională şi a legăturii cu rutina de îngrijire.

Specialiştii dau ca exemplu momentul în care femeile se dau cu ruj înainte de o întâlnire. Imediat după ce îl aplică şi se uită în oglindă, încep să se simtă diferit, să se gândească la alte lucruri, iar comportamentul şi interacţiunile cu cei din jurul se schimbă. Încrederea în sine şi optimismul conduc la bunăstare emoţională, care a fost asociată cu o alimentaţie mai sănătoasă, un somn mai liniştit şi un sistem imunitar mai puternic.

De asemenea, cercetătorii susţin că dacă punem accent pe momentele de relaxare putem încetini procesul de îmbătrânire. Practic, unul dintre cele mai importante beneficii ale momentelor de relaxare implică reducerea stresului prin diminuarea nivelului de cortizol, un hormon care are un impact semnificativ asupra sănătăţii.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button