Home  /  Boli   /  Copiii trebuie să stea departe de dispozitivele inteligente înainte de culcare

Copiii trebuie să stea departe de dispozitivele inteligente înainte de culcare

Majoritatea părinţilor sunt conştienţi de faptul că nu este tocmai bine să laşi copiii prea mult timp în faţa telefoanelor mobile şi a tabletelor, deoarece aceste dispozitive le pot crea probleme de sănătate.

Mai mult, specialiştii susţin că simpla prezenţă a unui gadget în dormitor îi face pe cei mici să fie încă activi chiar şi după ce ai dat ‘’stingerea’’, modificandu-le astfel tiparul de somn.

Copilaşii pot fi în continuare neliniştiţi, întrucât anticipează primirea mesajelor şi notificărilor de pe reţelele de socializare, ceea ce le afectează rutina nocturnă, în ciuda faptului că părinţii le impun reguli cu privire la folosirea telefoanelor şi tabletelor.

Conform studiului, copiii şi adolescenţii care folosesc un dispozitiv electronic cu până la 90 de minute înainte de culcare au şanse de două ori mai mari să nu se odihnească suficient. În plus, aceştia au şanse de trei ori mai mari să se simtă obosiţi pe tot parcursul zilei următoare.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că accesul la un gadget pe parcursul nopţii, chiar dacă nu este folosit, îi expune pe cei mici la un risc sporit cu 79% de a nu se odihni suficient, un risc sporit cu 46% de a nu beneficia de un somn sănătos şi un risc sporit cu 127% de a se simţi obosiţi pe parcursul zilei următoare.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button