Home  /  Boli   /  Ce trebuie să iei în considerare atunci când dormi pe spate
a

Ce trebuie să iei în considerare atunci când dormi pe spate

Somnul este benefic în primul rând pentru starea generală de sănătate. A avea un somn bun pe timp de noapte ajută la refacerea şi reactivarea memoriei, precum şi a vigilenţei mentale. Când somnul lipseşte, putem ajunge la stări de iritabilitate şi la un risc crescut de a dezvolta anumite boli.

Foarte mulţi dintre noi au obiceiul să doarmă pe spate, iar pentru ca somnul să fie cât mai odihnitor este esenţial să ştim aceste trucuri:

Dormi pe o saltea de calitate

Când dormi pe spate e important ca fiecare parte a corpului să fie susţinută în mod egal. Aşadar, o saltea cu găuri în ea îţi va solicita anumiţi muşchi şi îţi va provoca dureri. O saltea tare este ideală.

Capul trebuie să fie mai sus decât restul corpului

Atunci când dormi pe spate, capul trebuie să fie poziţionat mai sus în comparaţie cu corpul. Altfel, refluxul gastric îţi va da bătăi de cap. Drepz urmare, trebuie neapărat să îţi pui capul pe o pernă.

Redu presiunea asupra coloanei vertebrale

Dormitul pe spate are o grămadă de beneficii însă poate pune prea multă presiune pe coloana vertebrală şi pe mijlocul tău. Aşadar, pune o pernă sub genunchi pentru a reduce presiunea şi pentru a preveni apariţia durerilor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button