Home  /  Boli   /  Poţi ameliora sinuzita printr-o metodă extrem de simplă

Poţi ameliora sinuzita printr-o metodă extrem de simplă

Pentru a ameliora considerabil simptomele sinuzitei, specialiştii în domeniu recomandă lavajul nazal cu o soluţie salină, obţinută din dizolvarea unei mici cantităţi de sare – un sfert de linguriţă într-o cană de apă caldă. De asemenea, este important să evitaţi să întrebuinţaţi sarea iodată din comert, ci ar fi de preferat să alegeţi între sarea marină, cea grunjoasă ori de Himalaya.

Această metodă este de fapt foarte veche, fiind practicată în mod tadiţional în medicina ayurvedică. Yoghinii o numesc jala-neti şi o utilizează în scopuri de purificare. Spălătura se execută cu ajutorul unei căni speciale, ce aminteşte oarecum de forma unui ceainic. După ce aţi pus apa cu sare în micul vas, trebuie să vă aplecaţi deasupra unei chiuvete, cu capul înclinat în lateral, şi să turnaţi lichidul în nară de deasupra, iar acesta se va curge afară prin nara aflată dedesubt.

Soluţia salină poate fi îmbunătăţită prin adăugarea unor plante cu acţiune antiseptică din familia labiatelor, cum ar fi salvia, menta sau lavanda. Ea favorizează eliminarea secreţiilor din sinusuri, reducând astfel pericolul unei infecţii. Puteţi apela cu încredere la lavajul nazal, atunci când vă luptaţi cu simptome de sinuzită, răceală sau alergie. Există şi persoane care işi fac această spălătură zilnic, pentru a preveni încărcarea sinusurilor cu mucozităţi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button