Home  /  Boli   /  Persoanele care suferă de acnee au parte de un beneficiu surprinzător

Persoanele care suferă de acnee au parte de un beneficiu surprinzător

Există câteva afecţiuni medicale cu care fiecare om se confruntă cel puţin o dată în viaţă. Una dintre cele mai frecvente rămâne acneea, care apare la orice vârstă, dar în special în perioada adolescenţei, cu precădere pe suprafaţa tenului.

Deşi pare greu de crezut, aceste coşuri inestetice pe care le vrei înlăturate cu orice preţ au şi o parte pozitivă. Conform unui studiu realizat de către specialiştii londonezi, celulele pielii celor care suferă de acnee sunt construite în aşa fel încât prezintă protecţie împotriva îmbătrânirii, ceea ce îi ajută să nu sufere modificări aferente trecerii anilor.

Spre exemplu, ajunsă la vârsta mijlocie, spun cercetătorii, adolescenţii care a avut probleme cu acneea vor atrage mai multe priviri admirative, comparativ cu cei care nu s-au confruntat cu acneea, întrucât aceştia prezintă semne mai evidente ale îmbătrânirii, precum riduri şi fire de păr albe, odată ajunşi la maturitate.

Experţii notează că semne ale îmbătrânirii, precum ridurile sau subţierea pielii, apar mult mai târziu la indivizii care au avut acnee.

Acest studiu realizat de către cercetători a fost îndeplinit cu ajutorul a aproximativ 1200 de femei gemene, dintre care un sfert au raportat probleme cu acneea.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button