Home  /  Boli   /  Recomandarea importantă pe care medicii pediatri o fac părinţilor

Recomandarea importantă pe care medicii pediatri o fac părinţilor

În urma unor studii realizate de către medicii pediatri americani a reieşit faptul că citirea poveştilor, realizată cu regularitate, în faţa bebeluşilor, încă de la naştere, stimulează într-o manieră optimală creierul lor şi întăreşte relaţia cu părinţii într-un moment crucial în dezvoltarea copiilor.

Astfel, copiii işi dezvoltă în această perioadă limbajul, învaţă ce înseamnă lectura şi dobândesc calităţi socio-emoţionale pentru întreaga viaţă. Această recomandare se sprijină pe un fapt tot mai mult recunoscut de neurologi, potrivit cărora o parte importantă din dezvoltarea creierului se produce în timpul primilor trei ani de viaţă.

Potrivit medicilor pediatri americani, o treime dintre copiii din Statele Unite ajung la grădiniţă fără cunoştinţele de limbaj de care ar avea nevoie pentru a învăţa să citească. Or, capacitatea de a citi corect în timpul celui de-al doilea an din şcoala primară reprezintă cel mai bun indicator pentru succesul în şcoala generală şi apoi în viaţa profesională.

Astfel, medicii pediatri recomandat tuturor părinţilor să citească poveşti copiilor lor, cu voce tare, încă de la naştere şi până când aceştia împlinesc cel puţin vârsta de trei ani, pentru stimularea limbajului şi a altor capacităţi de comunicare.

 

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button