Home  /  Boli   /  Toate alergiile vor putea fi tratate cu ajutorul unui singur medicament

Toate alergiile vor putea fi tratate cu ajutorul unui singur medicament

În curând, cercetătorii ar putea veni cu un singur sistem unic de tratament care va pune capăt tuturor alergiilor, care practic va încearca să calmeze sistemul imunitar. Specialiştii au folosit nanoparticule, pentru a determina sistemul imunitar să recunoască alergenii ca fiind particule inofensive.

Cercetătorii susţin că în funcţie de ce tip de alergie doriţi să vă trataţi există posibilitatea de a încărca nanoparticula cu polen sau cu o proteină de arahide.

Sistemul nostru imunitar este incredibil de important atunci când este vorba de păstrarea bacteriilor şi viruşilor la distanţă, însă, uneori, din motive neînţelese încă, sistemul imunitar recunoaşte ceva inofensiv, cum ar fi ouăle sau blana animalelor, ca fiind elemente periculoase. Acest lucru face ca sistemul imunitar să poată construi anticorpi împotriva acestor alergeni, iar noi resimţim acest proces prin intermediul inflamaţiilor, nasului infundat, strănuturilor şi altor trăiri cunoscute alergicilor.

Cercetarea a fost realizată doar pe şoareci până acum şi există încă multiple etape până la testele pe oameni. Practic, cercetătorii au dezvoltat nanoparticule dizolvabile dintr-un polimer şi apoi le-au umplut cu proteine de ou, înainte de a le injecta şoarecilor care au fost alergici la ouă.

În mod normal aceşti soareci ar fi dezvoltat un răspuns astmic, dar, datorită faptului că proteina de ou a fost depozitată în condiţii de siguranţă în interiorul nanoparticulei ”prietenoase”, corpurile lor nu au reacţionat. După tratament, şoarecii nu mai au avut reacţii alergice la ouă, iar sistemele lor imunitare au devenit mai puternice.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button