Home  /  Boli   /  Află care este virusul ce poate cauza şi cancer de piele

Află care este virusul ce poate cauza şi cancer de piele

HPV este prescurtarea de la Human Papiloma Virus şi este un virus extrem de contagios, infecţia cu acesta fiind frecvent întâlnită. Statisticile medicale au demonstrat că până la 80% din persoanele active sexual dobândesc acest virus, la un moment dat în decursul vieţii.

Virusul HPV se infiltrează în piele sau în mucoase și în general, iar cea mai mare problema este că majoritatea persoanelor purtătoare nu prezintă niciun semn al infecției. Virusul se poate transmite pe cale sexuală, fără ca partenerii să aibă habar de existența acestuia, prin orice tip de contact genital direct cu o persoană deja infectată.

Virusul HPV este cel mai des asociat cu apariţia cancerului de col uterin, însă ultimile studii realizate de către cercetătorii americani au arătat că acest virus duce şi la apariţia tumorelor pielii. Studiile au fost realizate pe un pe un eşantion de 2.300 persoane, de către o echipă de cercetători de la Dartmouth Medical School, New Hampshire, Statele Unite.

Cercetătorii au descoperit că Papilloma virus, virusul responsabil de apariţia cancerului de col uterin, creşte riscul de a dezvolta un carcinom al celulelor scuamoase, o formă de cancer al pielii în creştere mai ales din cauza expunerii la radiaţiile ultraviolete.

Infecţia cu HPV este considerată drept cea mai cunoscută infecţie virală cu transmitere exclusiv sexuală, reprezentând cauza a circa 70% din cazurile de cancer de col uterin.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button