Home  /  Boli   /  Coaja de pepene are beneficii uimitoare

Coaja de pepene are beneficii uimitoare

Pepenele este un fruct delicios şi extrem de benefic pentru organism. Din păcate perioada lui de graţie este pe sfârşite odată cu instalarea toamnei.

Un aspect mai puţin cunoscut este reprezentat de coaja pepenelui, care este extrem de bogată în aminoacizi și vitamine prețioase pentru organism așa că ar trebui să te gândești de două ori înainte de a o arunca la coșul de gunoi.

Coaja de pepene are un conţinut ridicat de vitamina C, ceea ce întărește sistemul imunitar și accelerează metabolismul. De asemenea, şi vitamina B se regăsește în coaja de pepene, iar aceasta ne garantează unghii frumoase, piele sănătoasă și un păr sănătos.

Pentru a beneficia de nutrienții de preț din coaja de pepene o poți introduce în alimentația ta preparând un suc hrănitor.

Practic, trebuie să tai coaja de pepene cubulețe și să o transformi într-o pastă cu ajutorul blenderului. Adaugă apoi peste pasta obținută zeamă de portocale, de grepfrut sau de lamâie și bucură-te de un suc cu proprietăți nutritive extraordinare.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button